Techniek

Praktijkdata is online software, ook wel aangeduid met termen als SaaS, in de cloud of webbased. Dat betekend dat u Praktijkdata niet op uw computer hoeft te installeren. U heeft alleen een internetverbinding nodig, daarmee kunt u via elke gewenste computer toegang krijgen tot het systeem. Praktijkdata werkt op alle besturingssystemen, waaronder Windows, Mac en Linux. Ook kunt u het systeem benaderen via de iPad, Surface en Android tablets. U heeft geen omkijken naar installatie en updates, dit wordt automatisch voor u geregeld op onze servers.

Voor de ontwikkeling van Praktijkdata wordt gebruik gemaakt van de modernste technieken, zodat beschikbaarheid en betrouwbaarheid optimaal zijn. Hiervoor wordt voornamelijk gebruik gemaakt van Microsoft technologieën, omdat deze bewezen betrouwbaar zijn en ook continue doorontwikkeld worden. De basisapplicatie is geprogrammeerd in ASP.NET 4.7 (onderdeel van het Microsoft .NET framework), in combinatie met componenten van softwareleveranciers als Telerik, DevExpress, Aspose en Devart. De databaselaag wordt verzorgd met behulp van MySQL.

Vanwege het webbased karakter wordt tevens gebruik gemaakt van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van HTML5, CSS3 en jQuery. De hosting van de software en database vindt plaats op moderne en redundant uitgevoerde Windows 64-bit systemen op A-merk hardware.