Geschikt voor de GGZ en het Zorgprestatiemodel


Dossier met aanmeldingsgegevens
Klik voor vergrotingDeclareren via Vecozo
Klik voor vergroting
Met Praktijkdata hebben we ons gespecialiseerd in ondersteuning van praktijken en instellingen in de GGZ. Daarom is het Zorgprestatiemodel (ZPM) volledig geïmplementeerd en zijn alle vereiste onderdelen voor deze beroepsgroep aanwezig in de software.

Praktijkdata voldoet voor het Zorgprestatiemodel aan de regelgeving van de overheid en de eisen van zorgverzekeraars. Een voorbeeld is de dossieropbouw: u kunt alle benodigde gegevens registreren op het gebied van aanmelding, diagnose via de DSM-5, zorgvraagtypering via de HoNOS+, behandeling en afsluiting. Indien gewenst inclusief metingen, vereiste gegevensaanlevering en e-health modules.

Heeft u contracten met zorgverzekeraars? Dan is digitale aanlevering van declaraties via Vecozo een must. Praktijkdata ondersteunt u hierbij waardoor dit proces zeer eenvoudig verloopt. Zo is er een COV-functie (Controle op Verzekering) aanwezig waarmee u eenvoudig de verzekeringsgegevens van uw cliënten kunt opvragen. Ook waarschuwt het systeem u bij ontbrekende gegevens. Daarmee worden fouten voorkomen en declaraties correct ingediend. Daarnaast wordt retourinformatie automatisch door Praktijkdata opgehaald, zodat u alle informatie direct bij de hand heeft. Het is van belang dat de software functies bevat voor het valideren en controleren van dossiergegevens. Met onze financiële module voldoet u volledig aan de eisen, zodat uw declaraties op de correcte wijze aangemaakt worden.

Factureert u rechtstreeks aan cliënten? Ook dat is mogelijk met Praktijkdata vanuit de financiële module. Het systeem bevat standaard factuursjablonen die aan de eisen van Vektis voldoen, zodat deze facturen goedgekeurd worden zodra de cliënt ze indient bij de zorgverzekeraar.