Facturering


Facturen aanmaken
Klik voor vergrotingHerinneringen versturen
Klik voor vergroting
In uw organisatie staat kwalitatieve zorgverlening ongetwijfeld op de eerste plaats. Aan het eind van het verleende zorgtraject zult u de financiële afhandeling eveneens op een juiste wijze willen verwerken. De module facturering en declaratie binnen Praktijkdata ondersteunt u daarbij. Een koppeling met de agenda en het cliëntdossier zorgt ervoor dat deze gegevens continue up-to-date zijn.

Met Praktijkdata kunt u op verschillende manieren factureren. Zo kunt u rechtstreeks aan de cliënt factureren, via facturen in uw eigen huisstijl. Deze facturen kunt u indien gewenst automatisch per e-mail naar de cliënt sturen (wat aanzienlijk scheelt in portokosten). Ook is het mogelijk om op basis van factoring te factureren, bijvoorbeeld via Fa-med. Tenslotte kunt u verleende zorg direct declareren via Vecozo, indien u in het bezit bent van contracten met zorgverzekeraars en/of gemeenten.

Welke methode van factureren u ook kiest, het gebeurt allemaal op basis van reeds ingevoerde gegevens in de agenda. Dat voorkomt fouten en dubbele invoer. En het systeem ondersteunt u bij het proces, bijvoorbeeld door te melden wanneer er persoons- of adresgegevens ontbreken. Ook helpt Praktijkdata u bij de aanmaak van factuurherinneringen.