Geschikt voor de Jeugdhulp & WMO


Dossier met intake gegevens
Klik voor vergrotingDeclareren via Vecozo
Klik voor vergroting
Praktijkdata is volledig ingericht op de Jeugdhulp. Alle vereiste onderdelen zijn beschikbaar in de software sinds de transitie van de jeugdhulp naar de gemeenten. Ook in 2021 op basis van de regelgeving van overheid en gemeenten voldoet Praktijkdata aan de eisen. Een voorbeeld is de dossieropbouw: zo kunt u alle benodigde gegevens registreren op het gebied van aanmelding, behandeling, productkeuze en afsluiting. Indien gewenst inclusief e-health modules.

Heeft u contracten met gemeenten? Dan is digitale aanlevering van declaraties via Vecozo een must. Praktijkdata ondersteunt u hierbij, waardoor dit proces zeer eenvoudig verloopt. Ook waarschuwt het systeem u bij ontbrekende gegevens. Daarmee worden fouten voorkomen en worden declaraties correct ingediend. Daarnaast wordt retourinformatie automatisch door Praktijkdata opgehaald, zodat u alle informatie direct bij de hand heeft.

Praktijkdata ondersteunt tevens alle vereiste berichtenstandaarden op het gebied van declaraties en toewijzingen door gemeenten: de 303 voor declaraties en de 301, 305, 307 en 315 voor toewijzingen en start-stop berichten. Uiteraard worden ook retourberichten door Praktijkdata verwerkt.