Geschikt voor de Jeugdhulp en WMO


Dossier met intake gegevens
Klik voor vergrotingToewijzingen beheren
Klik voor vergroting
Praktijkdata is volledig ingericht op de Jeugdhulp. Alle vereiste onderdelen zijn beschikbaar in de software sinds de transitie van de jeugdhulp naar de gemeenten. Ook in 2024 op basis van de regelgeving van overheid en gemeenten voldoet Praktijkdata aan de eisen. Een voorbeeld is de dossieropbouw: zo kunt u alle benodigde gegevens registreren op het gebied van aanmelding, behandeling, productkeuze en afsluiting. Indien gewenst inclusief cliëntenportaal voor ouders en leerkrachten.

Heeft u contracten met gemeenten? Dan is digitale aanlevering van declaraties via Vecozo een must. Praktijkdata ondersteunt u hierbij, waardoor dit proces zeer eenvoudig verloopt. Ook waarschuwt het systeem u bij ontbrekende gegevens. Daarmee worden fouten voorkomen en declaraties correct ingediend. Daarnaast wordt retourinformatie automatisch door Praktijkdata opgehaald, zodat u alle informatie direct bij de hand heeft.

Praktijkdata ondersteunt tevens alle vereiste berichtenstandaarden op het gebied van declaraties en toewijzingen door gemeenten: de 323 voor declaraties en de 301, 305, 307, 315 en 317 voor toewijzingen en start-stop berichten. Uiteraard worden ook retourberichten door Praktijkdata verwerkt.