ROM metingen en SBG aanlevering


ROM scores raadplegen
Klik voor vergroting
In uw praktijk gebruikt u wellicht allerlei vragenlijsten tijdens de behandelingen. Met behulp van de ROM-module in Praktijkdata kunt u deze metingen digitaal uitvoeren. U kunt de vragenlijst eenvoudig klaarzetten in het dossier van de cliënt en deze eventueel een notificatie sturen met de vraag om de vragenlijst in te vullen. De cliënt kan de vragenlijst vervolgens in ons beveiligde portal invullen, waarna u de scores en antwoorden in het dossier kunt raadplegen.

Indien u contracten heeft met zorgverzekeraars, dan is het veelal vereist dat u ROM-metingen uitvoert en de resultaten digitaal aanlevert bij de Stichting Benchmark GGZ (SBG). Met behulp van de ROM-module in Praktijkdata voldoet u direct aan deze eisen voor de SBG. Zo is een eenvoudig te gebruiken aanlevermodule aanwezig in het systeem. U kunt zich bij de Stichting Vrijgevestigde ROMmen (SVR) aanmelden om dit proces in gang te zetten.

Praktijkdata bevat verschillende vragenlijsten die door de SBG geschikt zijn bevonden voor de aanlevering, zoals de SQ48, OQ45 en CQi vragenlijsten. Daarnaast zijn er voor de Jeugdhulp vragenlijsten zoals de SDQ en ASEBA beschikbaar.