Geschikt voor de Basis GGZ & Specialistische GGZ


Dossier met intake gegevens
Klik voor vergrotingDeclareren via Vecozo
Klik voor vergroting
Met Praktijkdata hebben we ons gespecialiseerd in ondersteuning van de Basis GGZ en Specialistische GGZ, en dus zijn alle vereiste onderdelen voor deze beroepsgroepen aanwezig in de software. Ook in 2021 op basis van de regelgeving van overheid en zorgverzekeraars voldoet Praktijkdata aan de eisen. Een voorbeeld is de dossieropbouw: zo kunt u alle benodigde gegevens registreren op het gebied van aanmelding, diagnose (o.a. DSM-V), behandeling en afsluiting. Indien gewenst inclusief metingen, vereiste DIS-gegevens en zelfs e-health modules.

Heeft u contracten met zorgverzekeraars? Dan is digitale aanlevering van declaraties via Vecozo een must. Praktijkdata ondersteunt u hierbij, waardoor dit proces zeer eenvoudig verloopt. Zo is er een COV-functie (Controle op Verzekering) aanwezig waarmee u eenvoudig de verzekeringsgegevens van uw cliënten kunt opvragen. Ook waarschuwt het systeem u bij ontbrekende gegevens. Daarmee worden fouten voorkomen en worden declaraties correct ingediend. Daarnaast wordt retourinformatie automatisch door Praktijkdata opgehaald, zodat u alle informatie direct bij de hand heeft. Voor SGGZ DBC's is het daarnaast van belang dat de software functies bevat voor het valideren en afleiden van DBC productcodes. Met onze DBC-module voldoet u volledig aan de eisen.

Factureert u rechtstreeks aan cliënten? Ook dat is mogelijk met Praktijkdata vanuit de financiële module. Door de koppeling met de webmail module kunt u factureren zelfs automatisch per e-mail laten versturen, dat kan aanzienlijk schelen in portokosten!